teuvo ahokas


s. 1956
Ohjaaja, käsikirjoittaja, esiintyvä taiteilija
 
Kolmen vuosikymmenen kuluessa Teuvo Ahokas on ohjannut yhteensä noin 70 esitystä.  Hänen kokemuksensa työskentelystä lasten ja nuorten kanssa juontuu 1990-luvun alusta jolloin hän toimi teatteri-ilmaisunohjaajana Espoon kulttuuritoimessa.  Viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on mm. käsikirjoittanut ja valmistanut yhteensä 11 monologiteatteriesitystä joita on esitetty eri puolilla Suomea.  Teatterinukkien kanssa hän on työskennellyt vuodesta 2008.


ajankohtaista:Teuvo Ahokas:

KALINKININ SILLAN MYSTEERI

 1830-luvun Pietarissa liikkuu salaperäinen haamu, joka pimeän tultua, keskellä hyytävintä talvea terrorisoi kaupunkia ryöstämällä ohikulkijoiden hartioilta heidän päällysviittojaan aivan säätyyn taikka virka-asemaan katsomatta.  Tarvitaan kouliintunutta silmää paljastamaan pimeiden voimien metkut.

Toisaalta -  jotkut väittävät ettei koko kaupunkia ole edes olemassa. Että se on vain harhakuva, suuruudenhullun velhomiehen oikku, joka voi minä hetkenä hyvänsä haihtua kokonaan ilmaan ja huuruiselle suolle jää vain rakentajavelhon vaskeen valettu ratsastajapatsas.

Absurdin salapoliisitarinan pohjana on Nikolai Gogolin novelli "Päällysviitta"
 

Toteutus/dramaturgia:  Teuvo Ahokas
Puvustus/rekvisiitta: Reija Stenius

Kesto: n. 60 min

ESITYKSIÄ:

Hyvinkään Järjestötalolla (Munckinkatu 49, Hyvinkää)

La 24.1 klo 19.30 (Ensi-ilta)
Ti 27.1 klo 19.30
To 29.1 klo 19.30
Pe 30.1 klo 19.30

Liput 10E

Lisää esityksiä on kevään 2015 aikana tulossa mm. pääkaupunkiseudulla.
Esitys on myös tilattavissa.

ohjelmistossa myös: